pepokonst@gmail.com

Fredag 25 - Lördag 26 - Söndag 27 september.
ArtGallery PeterPlato Kungsgatan 22 Landskrona.
Öppet Lördagen 4 juli mellan 12.00 - 15.00
Akryl 60x60 målad på uppspänd duk.
på ArtGallery PeterPlato Kungsgatan 22 Landskrona.
Fotokonst 2019.
Caysa Molin.
Fotokonst 2019.
Ulf Jannesson.
Fotokonst 2019
Annika Reinhold.
Fotokonst 2019
Christel Jannesson.
Utställning i Augusti 2019.

Vakna en tidig morgon med persienner som låter morgons sol söka sig in springers ljus

känna lemmars njutning i skön morgon

njuta av morgons sol strålar smeka min kropp

livet strålar

njutning av min dag

ge känna

vem är jag att njuta

låt oss se den konst vi ser, låt oss få färger smeka ditt sinne med njutning av vårt sinne att se att ge

vi ser vi ger vi vågar ge det du ser………….

Måla är njutning få söka sig in i sitt inre, uppleva en känsla där du sluter in dig i en värld i drömmar med virvel av färger och skapande, lika stort känner jag vid varje ny utmaning med konstnärer jag ser i mitt galleri, hängning av konst från så skilt olika världar av konst.

Få uppleva träffa se in i deras värld är stor njutning.

Jag njuter med er alla i er värld att ni bjuder in mig i er.

Låt oss visa, dela med oss, låt alla få njuta en stund med vad vi ser i konstens värld.

https://www.landskronadirekt.com/2019/05/09/konstelever-staller-ut/

Konstelever ställer ut

Konstelever ställer ut

Galleristen Peter Plato har vernissage på sitt galleri på Kungsgatan på lördag.

På lördag är det vernissage för en ny utställning på ArtGallery PeterPlato. Galleristen Peter Plato har valt att kalla utställningen Vårsalong. Det är eleverna till Elin Linde som kommer att fylla väggarna på det lilla galleriet på Kungsgatan 22.

 

Alla 40 eleverna har skapat vars en tavla och det enda kravet var att måtten skulle hållas till 50×70 centimeter.
– Sen spelar det ingen roll om det är liggande eller stående format, säger Peter Plato som själv är elev och därmed ställer ut i sitt eget galleri.
– Temat är ordet Möte och jag måste säga att här finns mycket som är riktigt bra, berömmer galleristen, konstnären och eleven.

Elin Linde gläds åt att hennes adepter kan ställa ut ”på riktigt”.
– Det är andra året mina elever ställer ut hos Peter Plato. Flera av de 40 som ställer ut i år gör det dock för första gången, säger hon.
– Att vi även blir en del av Gallerinatten den 24 maj är naturligtvis ett extra plus.

Följande elever ställer ut.
Lisbeth Flood, Karin Jönsson, Åsa Christensson, Sussi Ström, Satu Koivukangas, Hege Jönssön, Anna Frolovas, Kajsa Johannesson, Monika Nordengren, Jenny Olsson, Marie-Louise Assarsson, Rose-Mari Månsson, Anker Pallisgaard, Annika Björne, Ann-Christin Svensson, Mia Vaher, Anne-Marie Kristoffersson, Else-Marie Sandberg, Lotta Hansson, Jan Olsson, Peter Plato, Carina Kronqvist, Anita Bengtsson, Ethel Lund, Tord Svensson, Ing-Britt Böiers, Ingrid Fredriksson, Göran Rossling, Mia Vaher, Agneta Wigström, Jenny Cerne, Annette Cerne, Anneli Svensson och Sylvia Lundius.

Lördagens vernissage äger rum mellan klockan 11.00 och 16.00. Utställningen pågår till och med den 26 maj. Det innebär att de 40 eleverna är ArtGallery PeterPlatos bidrag till Gallerinatten den 24 maj.

Elin Linde ser fram emot att hennes elever får ställa ut.

ÖPPET TIDER Vårsalong 2019
FINISSAGE Vårsalong 2019. GalleriNatten 24 maj.
Konstrundan Påsk april 2019
Konstrundan April 2019.

Konstexplosion väntar

Konstexplosion väntar

Påsken har blivit lite av konstens högtid. Konstrundorna runt om i Skåne lockar tusentals besökare och samtidigt passar andra gallerier och enskilda konstnärer på att hålla öppet. På skärtorsdagen slår de första konstrundorna upp portarna.

 
 
 

Flera olika konstrutter samtidigt
Detta eldorado för konstälskare består egentligen av ett flertal olika konstrundor som var och en arrangeras av lokala konstnärsföreningar. Skåne är här uppdelat i fem områden; Skånes fyra hörn samt ett område mitt i länet. I det rikliga utbudet som varje år presenteras finns något för varje tycke och smak. Den enda skillnaden mellan de fem olika konstrutterna är den geografiska aspekten. Målare, skulptörer och konsthantverkare deltar alla och visar sin konst. Konstrundorna, och inte minst alla enskilda arrangemang, är en unik möjlighet att njuta och ta del av allt från målningar och skulpturer till metallkonst, teckningar, tryck, träkonst, keramik, porslin, fotokonst med mera.

Den största konstrundan sett ur ett Landskronaperspektiv är 25-årsjubilerande Konstrundan Nordvästra Skåne. I stadens konsthall finns samlingsutställningen med verk av 143 konstnärer, varav 14 som bor inom kommunens gränser. De flesta har öppet under dagarna tio. Jubileet till ära släpper föreningen en bok som finns att köpa i konsthallen. En annan bokutgivning med release på självaste Långfredagen har Elisabeth Tyler för  ”Colours of the Sea”.  Akvarellmästaren bjuder som vanligt in till sitt hem och ateljé på Erikstorpsvägen 3.   

Alla konstnärer hos NVSK samt samlingsutställningen i Landskrona Konsthall håller öppet:
Långfredag 10-18
Påskafton 10-18
Påskdagen 10-18
Annandag påsk 10-18
Vardagar i konsthallen 14-19
Vardagar hos konstnärerna 16-19
Lördag 10-18
Söndag 10-18

Även på Konstrundan Västra Skåne finns konstnärer hemmahörande i Landskrona representerade. Ulla Wollin-Kulle ställer ut akvarell på Egnahemsvägen 2 och Magnus Larsson ställer ut sina vackra målningar på Citadellet. Samlingsutställningen för denna konstrunda äger rum i Stenladan i Torup och där finns verk av 81 konstnärer. Konstrundan Västra Skåne har vernissage för samlingsutställningen på skärtorsdagen den 18 april klockan 18-20 och sedan håller dessa samt konstnärerna öppet under påsken.

Enskilda konstarrangemang med lokal anknytning
På ArtGallery PeterPlato på Kungsgatan i Landskrona passar man också på att visa konst under påsken. Det är galleriägaren själv, Peter Plato som delar sina väggar med Elin Linde och Annika Reinhold, även de från Landskrona.

Favorit i repris
Även Galleri Gamla Staden har öppet under påsken och det blir lite av en favorit i repris. Det är Lasse och Inger Åberg som ställer ut på galleriet på Norra Kyrkogränd.
Mitt över gatan får man inte missa Galleri 1658 där man kan skåda Hans Jonssons fina fotografier.
– Jag flyttar även ut min ateljé till gården på Galleri 1658 under påskhelgen. Då kan man få sitt våtplåtsporträtt (tintype) till påskpris i storlek 20×25 centimeter, säger Hans Jonsson.
 Mer fotografi hittar man på Bytaregatan.
– Jag glädjer mig åt att mitt nya mörkrum är lagom färdigt till Konstrundan i NV Skåne. Ta en titt då jag har öppen ateljé, hälsar Thor-Björn Johansson, vars granne Ullastina Larsson också är ett måste att besöka med sina färgglada arkitektoniska målningar.

Kim Berkhuizen öppnar upp en pop up-utställning på 1000 kvadratmeter i Exercishallen, Tyghuset.
– Det kommer finnas allt från små till riktigt stora originalverk och prints i olika upplagor, utlovar Kim Berkhuizen.

På 261 Cafe Bar Bistro vid Rådhustorget kan man skåda en liten utställning av Viola Lesén.

Borstahusen bjuder på mer än nämnda Elisabeth Tyler. Här hittar du Karla Konsthantverk på Nedre Gatan där Åsa Canbäck har vernissage för sina skulpturer i egen blandteknik.
På Galleri JiL, Kopparstigen 1, ställer Jannicke Larsson ut sina akrylmålningar och på Pumphuset bjuds fotografi av Örjan Kristenson och tavlor av PG Thelander.

På samlingsutställningen på Galleri Tegelbruket i Rydebäck finns Landskronaborna: Johan Lindahl, Louise Östberg, Gina Morylowska, Anita Grenter, Ann-Kristin Sarnik och Jannicke Larsson.

På Borgeby Slott söder om Löddeköpinge passar slottsherren Max Ferkinghoff på att visa konst under påsken och bland konstnärerna återfinns Susanne Wärn från Landskrona.
– Det var en vän till mig som undrade om jag ville ställa ut på slottet. Och när jag var där för att kolla in stället så bestämde jag mig direkt. Det är en fantastisk plats och jag ser verkligen fram emot att få visa upp min konst, säger Susanne Wärn.
Denna utställning är öppet alla påskdagar mellan klockan 10 och 16.

Väl på landsbygden och på Österlen hittar man Thomas H Johnsson på Fabriken i Bästekille.

Länkar:

Som traditionen bjuder så håller Konstrundan Nordvästra Skåne sin samlingsutställning på konsthallen i Landskrona med start på Långfredag.

Ett litet urval av det eldorado för konstälskande skåningar som kommer med påsken.

Susanne Wärn ställer ut tavlor på Borgeby Slott söder om Löddeköpinge under påsken.

 

https://www.landskronadirekt.com/2019/04/17/konstexplosion-vantar/

Konstrundan Påsk 2019
Konstrundan Påsk 2019.
Konstrundan Påsk 2019.

32 konstnärer ställer ut 90 verk

2019-03-11 08:00 av Kary Persson

 

Galleristen Peter Plato har vernissage på sitt galleri på Kungsgatan på lördag.

Galleristen Peter Plato fortsätter på den inslagna vägen att lyfta fram mer eller mindre lokala förmågor inom konstens värld. Lördagen den 16 mars är det dags för en ny vernissage och denna gång hänger verk av hela 32 konstnärer från Landskrona med omnejd på väggarna i det  galleriet ArtGallery PeterPlato på Kungsgatan 22.

– Jag ser framemot en utställning som anstiftar konstvärldens trender, resulterar i en succé och blir allmän snackis inom Landskronas konstvärld, säger Peter Plato och skrattar.

Att så många konstnärer ska ställa ut innebär att det kommer att bli trångt på vägarna.
– Det kan man tro men så blir inte fallet. Tavlorna som ska ställs ut får maximalt vara 40×40 centimeter, säger galleristen.
– Sammanlagt så kommer 90 tavlor av de 32 konstnärerna att visas.

 

Följande konstnärer ställer ut:
Gunilla Christensen, Sylvia Artinger, Monica Larsson, Anita Grenter, Elisabeth Bota Lukacsne, Louise Östberg, Refika Fetahovic, Rosa Månsson, Olena Hafström, Eta Christensson, Ulla Wollin Kulle, Roger Nilsson, Pia Dane’r, Souzan Yassin, Monika Nordengren, Annika Reinhold, Jannicke Larsson, Eva Hansson, Satu Koivukangas, Malte Olsson, Jan Olsson, Jenny Olsson, Mike Gregmar, Annika Björne, Catarina Hansson, Ann-Kristin Sarnik, Else-Marie Sandberg, Carina Johansson, Elin Linde, Monica Wembring, Lisbeth Flood och Ingrid Fredriksson.

 

Utställningen pågår från den 16 mars till och med den 31 mars. Öppettider och mer information om ArtGallery PeterPlato hittar du på galleriets hemsida.

Utställning

med

Vernissage

 

16 mars 2019

Invigning kl: 11.00 öppet till 16.00.

 

Gunilla Christensen, Sylvia Artinger, Monica Larsson, Anita Grenter, Elisabeth Bota Lukacsne, Louise Östberg, Refika Fetahovic, Rosa Månsson, Olena Hafström, Eta Christensson, Ulla Wollin Kulle, Roger Nilsson, Pia Dane’r, Souzan Yassin, Monika Nordengren, Annika Reinhold, Jannicke Larsson, Eva Hansson, Satu Koivukangas, Malte Olsson, Jan Olsson, Jenny Olsson, Mike Gregmar, Annika Björne, Catarina Hansson, Ann-Kristin Sarnik, Else-Marie Sandberg, Carina Johansson, Elin Linde, Monica Wembring, Lisbeth Flood, Ingrid Fredriksson.

 

Utställning pågår från den 16 mars till den 31 mars 2019, se öppettider i galleriet eller       www.pepo2012.se

 

ArtGallery PeterPlato

Kungsgatan 22

261 31 Landskrona

pepokonst@gmail.com

Galleri i konstkvarteren

Öppettider mars 2019

ArtGallery PeterPlato

Kungsgatan 22

261 31 Landskrona

pepokonst@gmail.com

Galleri i konstkvarteren

 

 

 

Lördagen 16 mars kl. 11.00 – 16.00

Söndagen 17 mars kl. 11.00 – 14.00

Fredagen 22 mars kl. 14.00 – 18.00

Lördagen 23 mars kl. 11.00 – 14.00

Söndagen 24 mars kl. 11.00 – 14.00

Fredagen 29 mars kl. 14.00 – 18.00

Lördagen 30 mars kl. 11.00 – 14.00

Söndagen 31 mars kl. 11.00 – 14.00

 

ArtGallery PeterPlato

Kungsgatan 22

261 31 Landskrona

pepokonst@gmail.com

Galleri i konstkvarteren

REPORTAGE FRÅN ArtGallery PeterPlato

Kungsgatan 22 Landskrona.

TRYCK PÅ https://

https://youtu.be/bqs10jeKT58

Gallerist ställer ut egen konst

Gallerist ställer ut egen konst

Peter Plato ställer ut egen konst i sitt eget galleri i veckan.

Tidigare i år slog konstnären Peter Plato upp portarna till sitt nya galleri ArtGallery PeterPlato på Kungsgatan i Landskrona. Sedan dess har han haft sex utställningar, de flesta med lokala konstnärer. Idag, torsdag är det dock dags för en ny vernissage. Han ställer nämligen ut sin egen konst i de mysiga lokalerna.

Annons
 

Peter Plato är noga med att inte berätta så mycket om sin konst.
– Jag målar tavlor utan namn. Jag vill inte att den som ser på tavlan ska styras av vad tavlan heter, säger han när han visar Landskrona Direkt runt i galleriet.

Utställningslokalen består av tre rum.
– I rum ett finns såväl svartvita målningar som väldigt färgrika. Från början målade jag bara i färg men så kom en person fram en dag och undrade hur en speciell tavla skulle se ut om den var i svart och vitt och det väckte min nyfikenhet. Så nu har jag provat det också, säger han.

I rum två har han tagit ut svängarna en aning.
– Här finns såväl vanliga målningar som sådana som är målade med spatel och de skiljer sig mycket från de andra. Det är både nytt och nostalgiskt, säger Peter Plato.

I det tredje och innersta rummet hänger tavlor målade på papper.
– Jag målar mest på duk men jag ville prova att måla på papper. Jag hade papper av väldigt hög kvalitet. Och jag tyckte de blev så spännande att jag ville visa dom.

Peter Plato har varit intresserad av målning i hela sitt liv. Han var inte mer än 18 år när han hade sitt första galleri och därmed också sin första utställning.
– Men när jag sedan var i 30-årsåldern så var jag tvungen att välja mellan att satsa fullt ut på konsten eller på mitt civila yrke på A-trä. Och jag valde det sistnämnda, säger Peter Plato.
– Men när jag gick i pension när jag fyllde 67 år så vaknade idén åter upp om måleri och galleri. Det ena gav det andra och i samband med en lunch på Fellini så kontaktade en kvinna mig där. Hon hade hört om mina planer och mitt sökande efter en lämplig lokal. Och det visade sig då att hon var släkt med ägaren av fastigheten där jag har mitt galleri idag och resten är historia, säger han och skrattar.

Vill du se Peter Platos konst så gäller det att vara vaken. Utställningen börjar idag, torsdag och den varar till och med söndag. Öppettiderna är torsdag och fredag 15-18 och lördag-söndag 11-14.
– Sedan håller jag stängt hela januari för att åter slå upp portarna i februari nästa år. Då blir det fem nya okända konstnärer från Landskrona som kommer att ställa ut, avslutar Peter Plato.

Peter Plato hänger ett av många verk som visas på ArtGallery PeterPlato resten av veckan.

Peter Platos tavlor i svart och vitt hänger i första rummet.

Att måla med spatel är mycket speciellt enligt Peter Plato.

Peter Plato har även målat en del på papper. Något som hänger i det innersta rummet på hans galleri.

Nytt spännande december 2018.

Spännande konst på ArtGallery PeterPlato

Spännande konst på ArtGallery PeterPlato

Susanne Wärn är en av fem konstnärer som ställer ut på ArtGallery PeterPlato i december. Vernissagen är på söndag.

Än en gång slår galleristen och konstnären Peter Plato upp dörren till sitt galleri ArtGallery PeterPlato på Kungsgatan 22 i Landskrona och presenterar flera spännande konstnärer. På söndag är det dags för ny vernissage. Det blir allt från glaskonst och måleri till fotografi som ställs ut. Landskrona Direkt har träffat en av konstnärerna, Susanne Wärn, som för första gången i sitt korta konstnärsliv har vernissage.

Annons
 

Det blir en spännande vernissage som det bjuds på på söndag. Anne Nickels från Harlösa har många strängar på sin lyra men på ArtGallery PeterPlato ligger hennes fokus på glas och smide.
Landskronakonstnären Sandra Nilsson är en mycket spännande konstnär som målar med tusch medan Jenny Andersson ställer ut akrylmålningar.
Det kommer även att hänga suggestiva fotografier på väggarna och den som hållit i kameran är Niklas Lövgren från Landskrona.

Den färskaste konstnären av alla är Susanne Wärn från Landskrona. Hon har alltid tecknat men några planer på att måla har hon aldrig haft. Förrän i våras.
– Jag kände att jag på något vis behövde kanalisera ut det jag hade inom mig. En dag var jag på Netto och hittade några canvasdukar, penslar och färg. Jag tänkte, varför inte, och när jag väl kom hem och började måla så var det som en ny värld öppnade sig, säger hon och skrattar.

Vi sitter i hennes ateljé. Det är en liten avdelning i hennes kök på Pilåkern. Där finns staffli, massor av färg och penslar och tidningar på golvet. Hon berättar om allt från spirituella upplevelser som en tidigare tidsperiod med tablettmissbruk. Det sistnämnda är hon dock ren från sedan länge men spirituella och andliga lyser. Inte minst på dukarna hon målar på. Det är färg. Mycket färg. Och det är svårt att ta till sig att hon är så ny på det där med att måla.
– Det är faktiskt inte konstigare än att jag lärde mig mycket teknik genom att kolla på Youtube. Jag gjorde som dom och plötsligt for allt jag hade inom mig upp på duken. Det var en mycket märklig upplevelse, säger hon och berättar om inspirationen hon får.
– Det är mycket i det andliga som jag får ur mig men även musik är något som hör till. Jag har allt från jazz till disko som pumpar ut ur högtalarna när jag målar. Det är en frihetskänsla som jag aldrig upplevt förr. Jag är helt enkelt överlycklig när jag målar.

På söndag är det alltså dags för hennes första riktiga utställning med vernissage och allt.
– Det är jättepirrigt bara att sitta och prata med dig som journalist. Men herre gud så svindlande det känns att jag ska ställa ut på ett galleri med andra konstnärer. Men det kommer säkert att bli bra, avslutar hon

Vernissagen på söndag är mellan klockan 13.00 och 18.00. Utställningen är öppen mellan den 2 december och den 16 december.

Susanne Wärn har nyligen börjat måla och har sin ateljé i sitt kök på Pilåkern.

 
 

ArtGallery PeterPlato Landskrona.

Pressmeddelande.

Konstutställning december 2018.

5 konstnärer ställer ut sin konst i ArtGallery PeterPlato.

Anne Nickels glasfusing och smide från Harlösa.

Sandra Nilsson tusch målning från Landskrona.

Susanne Wärn akryl målning från Landskrona.

Jenny Andersson akryl målning från Landskrona.

Niklas Lövgren foto från Landskrona.

Vernissage söndagen den 2 december mellan 13.00-18.00.

Utställningen är öppen mellan den 2 december till 16 december.

Öppettider se i galleriet.

i ArtGallery PeterPlato Kungsgatan 22 Landskrona.

pepokonst(att)gmail.com

www.pepo2012.se

Peter Plato.

Tele: 0708 401780

ArtGallery PeterPlato är ett galleri i Landskrona med inriktning att fånga okända Landskrona konstnärer att ställa ut sin konst i galleriet. Etablerade konstnärer kommer även att visas.

Mvh.

Peter Plato.

 

 

Akryl på duk. 46x55 cm. 4. SE MER UNDER FLIK Atelje Pe-Po.

ArtGallery PeterPlato Landskrona.

Pressmeddelande den 23 oktober 2018.

Höstsalong 2018.

35 konstelever ställer ut sin konst i ArtGallery PeterPlato.

Elin Lindes konstelever visar sin konst med höst tema

 ”Bild i Bild”.

Eleverna har fri tolkning att använda vilka motiv teknik och redskap. Alla målar på uppspänd duk i storlek 50x70 cm, liggande eller stående.

Skapa grundens lära, färgens skapande i äventyr.

Elin Lindes elever målar i glasoramas lokaler och i grupper från nybörjare till mer etablerade elever.

Vernissage lördagen den 3 november mellan 11.00-16.00.

I ArtGallery PeterPlato Kungsgatan 22 Landskrona.

pepokonst(att)gmail.com

www.pepo2012.se

Peter Plato.

Tele: 0708 401780

ArtGallery PeterPlato är ett galleri i Landskrona med inriktning att fånga okända Landskrona konstnärer att ställa ut sin konst i galleriet. Etablerade konstnärer kommer även att visas.

Mvh.

Peter Plato.

Gallerist ställer ut på bortaplan

Peter Plato ställer ut sin egen konst på Restaurang Fellini samtidigt som fem andra konstnärer ställer ut i hans galleri på Kungsgatan 22.

Peter Plato driver ett eget galleri på Kungsgatan 22 och i hans lokaler ställer fem konstnärer ut.
– Det är konst av Jenny Olsson, Tord Svensson, Carina Alfsdotter, Annika Janfjord och Birthe Kjell Lindh som hänger på Art Gallery Peter Plato till och med den 28 oktober. Och såklart har vi öppet under Kulturnatten, säger galleristen.

Det som gör Peter Plato speciell är att han själv också ställer ut konst under kulturnatten. Men inte i sitt eget galleri.
– Nej, jag ställer ut mina tavlor på Restaurang Fellini. Det ska bli mycket spännande att höra hur min konst tas emot, säger han. Konstnären vill dock inte beskriva sina verk i detalj.
– Jag vill inte säga så mycket. Jag signerar inte heller mina målningar. Jag vill att konsten ska tala helt för sig själv. Och därmed är det helt upp till betraktaren att tycka och tänka.

Förutom konst så bjuds det på skönsång på Fellini.
– Det blir musikunderhållning med unga duos från Sensus och Kulturskolan under kvällen. Alltså mycket kultur, utlovar Christine Holmberg, en av krögarna på restaurangen.

Mys hos Cecilia 

Utställning oktober 2018 på ArtGallery PeterPlato.
Lycka till alla konstnärer, amatörer och proffs.
Utställnings kontrakt 2019.
SÅLD.
SÅLD.
SÅLD.
SÅLD.
SÅLD.
Vernissage 4 augusti med fyra Landskrona konstnärer.
400 konst intresserad publik på plats denna dag.
4 augusti 2018.
Akryl, uppspänd duk. 46 x 55 cm. SÅLD:
SÅLD.
SÅLD.
Öppning och invigning av ArtGallery PeterPlato lördag 30 juni 2018.
Konstrundan på Ven 2018.
Välkomna till ArtGallery PeterPlato.
Dörren har öppnats för er alla.
Jag målar mycket men det är ett konstverk,
ArtGallery PeterPlato.

Ni alla är välkomna.
Peter.
Invigning av ArtGallery PeterPlato.
Öppettider.
Jag ser er alla på ett besök.
Lördagen den 30 juni öppnar jag mitt ArtGallery PeterPlato.
Akryl, Målad på uppspänd duk. 46 x 56 cm.
Akryl. Duk. 78x92 cm.
Konstrundan Ven 10 till 13 maj 2018.
Välkommen till Vens konstrunda 2018.
Jag ställer ut i Bäckvikens hamn, se bilder.
Torsdag 10 maj till söndag den 13 maj.
Mellan 10,30 till 16,30.
Akryl. Målad på uppspänd duk. 120 x 150 cm
Konstrundan 2018 i Galleri glasorama Stora Norregatan 26
Landskrona.
Långfredag Påskafton Påskdagen
mellan 12,00 till 16,00.
Den tredje påsk utställningen konstrundan på Romelegården Dörröd Veberöd. 30 mars till den 8 april 2018.
Konstrundan till påsk 30 mars till den 2 april 2018.
Borregården Borrby.
Jag ställer ut min konst på fyra ställen i påsk.
A) Landskrona Stadsbibliotek från den 26 mars till och med den 30 april.
B) Galleri glasorama i Landskrona den 30 mars till och med den 1 april.
Jag kommer att vara på plats här på glasorama.
C) Konst på Borregården i Borrby
genom Svenska Konstnärsförbundet.
Den 30 mars till och med den 2 april.
Jag är på plats den 2 april.
D) Romele Konsthall Romelegården i Dörröd.
”Vårsalong 2018”, den 30 mars till och med den 8 april.
God tur på Konstrundan 2018.
Peter Plato.
Akryl. Duk. 30x30 cm.
Se under flik Konst 30x30.
Akryl. Duk. 30x30 cm.

Jag älskar att måla, söka sig in i tankar och drömmar i fantasi en värld av skapande.

Jag gillar att ställa ut mina verk för betraktarens ögon, att i din fantasi få er att se det du ser,

att du skapar i ditt sinne.

Brasilien utställningen ligger i en framtid jag ser.

Mitt skapande vill jag visa där du ni finns, jag vill ge er det jag skapar.

I mars april visar jag min konst på fyra platser i min stad Landskrona i Skåne ja i mitt Sverige.

Varm hälsning från Peter.

Akryl. Målad på uppspänd linneduk. 46x55 cm. 2017.
Akryl målad på duk. 30x30 cm. 2018.
Akryl målad på duk. 30x30 cm. 2018. Se fler under flik 30x30.
Akryl. Målad på duk. 60x60 cm. 2018.
av kärlek i drömmar.....
Målad med akryl och vinyl på uppspänd duk 38x46 cm. 2018.
Äventyr i drömmar. Akryl. Duk. 73x92 cm. 2018.
Målad på duk. Akryl. 30x30 cm. 2018. Fler bilder på flik 30x30.
saudades de voce, T M.
Galleri glasorama, Stora Norregatan 26 Landskrona. År 2017.
Vernissage besökare....

 

Vernissage Lördagen 18 november och utställning t.o.m. Söndagen 3 december.

Under vernissagen och sista utställningsdagen blir det Bar.

Ven konstnären Monika Nordengren och Landskrona konstnären Peter Plato.           Hälsar er alla välkomna.

 

Plats; Galleri glasorama, Stora Norregatan 26 Landskrona.

 

Öppet vernissagedagen Lördag 18 november mellan klockan 11.00 till 14.00.

Akryl vinyl. Uppspänd duk 3D. 30x30.
Målad på uppspänd linneduk. Akryl. 73x92 cm. 2017.
Öppen Internationell Jury Bedömd Höstsalong. 14 oktober till 13 december 2017. Galleri Hultman Tranarpsvägen 81 Åstorp.
Målad på uppspänd linneduk. Akryl vinyl. 60 x 73 cm. År 2017.
Målad på uppspänd duk. Akryl. 73 x 92 cm. År 2017.
Målad på uppspänd linneduk. Akryl vinyl. 60 x 73 cm. År 2017.
Målad på uppspänd linneduk. Akryl vinyl. 73 x 60 cm. År 2017. SÅLD.
Målad på uppspänd linneduk. Akryl vinyl. 60 x 73 cm. År 2017.
Målad med akryl och vinyl. 50 x 70 cm. År 2017.

Sina fingrar får en ljuv känsla av en beröring.

Känna vindars smekning.

Som formar vindens ilningar till rysning längs din hand

till kärlek, till njutning.

Njutning i vad du ser och känner i drömmen.

Fingrarnas hand i sökande.

En hand dina fingrars sökande i regnbågens färger av drömmar.

Målad med akryl vinyl. 50 x 70 cm. År 2017.
Målad på papper. Akryl. 50 x 70 cm. År 2017.
Målad på uppspänd linneduk. Akryl vinyl. 60 x 73 cm. År 2017.
Målad på uppspänd linneduk. Akryl vinyl. 60 x 73 cm. År 2017.
Målad på uppspänd linneduk. Akryl vinyl. 60 x 73 cm. År 2017.
en utav två jag gillar. se vidare på galleri Pe-Po.
Målad på uppspänd duk. Akryl vinyl. 46 x 55cm. År 2017.
Målad på uppspänd duk. Akryl. 80 x 100 cm. År 2017.
Målad på uppspänd duk. Akryl. 80 x 100 cm. År 2017,
Målad på papper. Akryl. 50 x 70 cm. År 2017.
Målad på papper. Akryl vinyl. 50 x 70 cm. År 2017.
Målad på papper. Akryl. 50 x 70 cm. År 2017.
Målad på papper. Akryl. 50 x 70 cm. År 2017.
Målad på papper. Akryl vinyl. 50 x 70 cm. År 2017. SÅLD.
Målad på papper. Akryl. 40 x 50 cm. År 2017.
Målad på papper. Akryl. 50 x 70 cm. År 2017. SÅLD.
Målad på duk med akryl oljekrita, pensel svamp. 125 x 185 cm. År 2017.
Akryl oljekrita pensel 8 mm, svamp. Målad på duk. 103 x 140 cm. år 2017.
Acryl och oljekrita, pensel svamp är redskapen. Storlek 100 x 125 cm på duk. 2016 2017.
Akryl - Vinyl. 65 x 105 cm. Målat på duk. 2017.
Galleri pepo2012

Min första utställning början av 1970 talet.

Landskrona Posten.

Landskrona Posten 1970.

Låta penseln drag få bjuda mig ut i en värld av en fantasi i drömmar.

Låta handen dras in i en virvel av färger ljus och mörker av linjer som cirklar ett virrvarr av en känsla av få gå in i ett ljus och himmelsk mörker, känsla av att leta sig in i värld av äventyr.

Hjärna hjärta händer som bara låter dig sväva ut i något du i din vildaste värld av färger du inte tror existerade, men i dina drömmar och tankar låta dina händer forma.

Dina drömmar.

Dina tankar.

Dina händer.

Fantasi av att våga.

Mina ögonlock känns som John Blund slog släggan mig långt in i mörker.

Övertalade John om en fortsättning och så blev det.

Upplever känsla av en inre lycka.

Sista penseldraget blir något mycket mer.

Jag har fått uppleva drömmar solar natten sökande fantasi uppgång, sol gräns skymning gryning, jag har fått vandrat i drömmars värld.

En värld i drömmar.

Drömmar jag fått känna.

En upplevelse jag vill dela med er.

Galleri PePo.
älska.......
Atelje PePo.
lugnet. SÅLD.
Med vänlig hälsning
Pepo.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Björn Wiklund | Svar 09.01.2019 08.45

Hej!
Fin sida, bra konst. Kul att se många lokala konstnärer.
Ska titta in så fort jag får tillfälle.
Kanske själv kan få hänga nån gång.

Christine Anderberg | Svar 28.09.2018 16.32

Hej Peter, Christine Fellini här. Har Du någon bild jag kan få använda när jag skriver på Facebook? Maila den gärna till
info@fellinilandskrona.se

/Christine

Atelier Olsson | Svar 07.03.2018 22.45

Hej Peter. Tak for kigget på din hjemmeside, dejlige og skønne værker du arbejder med. Vi tales ved. Hilsen Kurt Olsson Atelier Olsson i Aalborg

Stefhan Ekström | Svar 30.04.2013 17.27

Hej Peter, Vilken Trädgård samt vilken fin Webbsida. Hur dax Är Poolen Öppen !!!! Önskar en Trevlig Valborg... Stefhan

Anne Nemeth | Svar 15.04.2013 12.09

Helt underbara bilder på en trädgård full av lugn och harmoni .

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

12.03 | 08:25

Hej! Intressant läsning om din tid på Pilos Järn. Min far, som är med på en av bilderna, jobbade också där i många år. Ser fram emot fortsättningen

...
03.02 | 15:37

Pensions dag 🙈

...
03.02 | 15:35

När jag läser om din kommande pesionärs dag, så ser jag framemot min egen.
Fint skrivet Peter 🌷

...
09.01 | 08:45

Hej!
Fin sida, bra konst. Kul att se många lokala konstnärer.
Ska titta in så fort jag får tillfälle.
Kanske själv kan få hänga nån gång.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS