pepokonst@gmail.com

Gallerist ställer ut egen konst

Peter Plato ställer ut egen konst i sitt eget galleri i veckan.

Tidigare i år slog konstnären Peter Plato upp portarna till sitt nya galleri ArtGallery PeterPlato på Kungsgatan i Landskrona. Sedan dess har han haft sex utställningar, de flesta med lokala konstnärer. Idag, torsdag är det dock dags för en ny vernissage. Han ställer nämligen ut sin egen konst i de mysiga lokalerna.

Annons
 

Peter Plato är noga med att inte berätta så mycket om sin konst.
– Jag målar tavlor utan namn. Jag vill inte att den som ser på tavlan ska styras av vad tavlan heter, säger han när han visar Landskrona Direkt runt i galleriet.

Utställningslokalen består av tre rum.
– I rum ett finns såväl svartvita målningar som väldigt färgrika. Från början målade jag bara i färg men så kom en person fram en dag och undrade hur en speciell tavla skulle se ut om den var i svart och vitt och det väckte min nyfikenhet. Så nu har jag provat det också, säger han.

I rum två har han tagit ut svängarna en aning.
– Här finns såväl vanliga målningar som sådana som är målade med spatel och de skiljer sig mycket från de andra. Det är både nytt och nostalgiskt, säger Peter Plato.

I det tredje och innersta rummet hänger tavlor målade på papper.
– Jag målar mest på duk men jag ville prova att måla på papper. Jag hade papper av väldigt hög kvalitet. Och jag tyckte de blev så spännande att jag ville visa dom.

Peter Plato har varit intresserad av målning i hela sitt liv. Han var inte mer än 18 år när han hade sitt första galleri och därmed också sin första utställning.
– Men när jag sedan var i 30-årsåldern så var jag tvungen att välja mellan att satsa fullt ut på konsten eller på mitt civila yrke på A-trä. Och jag valde det sistnämnda, säger Peter Plato.
– Men när jag gick i pension när jag fyllde 67 år så vaknade idén åter upp om måleri och galleri. Det ena gav det andra och i samband med en lunch på Fellini så kontaktade en kvinna mig där. Hon hade hört om mina planer och mitt sökande efter en lämplig lokal. Och det visade sig då att hon var släkt med ägaren av fastigheten där jag har mitt galleri idag och resten är historia, säger han och skrattar.

Vill du se Peter Platos konst så gäller det att vara vaken. Utställningen börjar idag, torsdag och den varar till och med söndag. Öppettiderna är torsdag och fredag 15-18 och lördag-söndag 11-14.
– Sedan håller jag stängt hela januari för att åter slå upp portarna i februari nästa år. Då blir det fem nya okända konstnärer från Landskrona som kommer att ställa ut, avslutar Peter Plato.

Peter Plato hänger ett av många verk som visas på ArtGallery PeterPlato resten av veckan.

Peter Platos tavlor i svart och vitt hänger i första rummet.

Att måla med spatel är mycket speciellt enligt Peter Plato.

Peter Plato har även målat en del på papper. Något som hänger i det innersta rummet på hans galleri.

Nytt spännande december 2018.

Spännande konst på ArtGallery PeterPlato

Susanne Wärn är en av fem konstnärer som ställer ut på ArtGallery PeterPlato i december. Vernissagen är på söndag.

Än en gång slår galleristen och konstnären Peter Plato upp dörren till sitt galleri ArtGallery PeterPlato på Kungsgatan 22 i Landskrona och presenterar flera spännande konstnärer. På söndag är det dags för ny vernissage. Det blir allt från glaskonst och måleri till fotografi som ställs ut. Landskrona Direkt har träffat en av konstnärerna, Susanne Wärn, som för första gången i sitt korta konstnärsliv har vernissage.

Annons
 

Det blir en spännande vernissage som det bjuds på på söndag. Anne Nickels från Harlösa har många strängar på sin lyra men på ArtGallery PeterPlato ligger hennes fokus på glas och smide.
Landskronakonstnären Sandra Nilsson är en mycket spännande konstnär som målar med tusch medan Jenny Andersson ställer ut akrylmålningar.
Det kommer även att hänga suggestiva fotografier på väggarna och den som hållit i kameran är Niklas Lövgren från Landskrona.

Den färskaste konstnären av alla är Susanne Wärn från Landskrona. Hon har alltid tecknat men några planer på att måla har hon aldrig haft. Förrän i våras.
– Jag kände att jag på något vis behövde kanalisera ut det jag hade inom mig. En dag var jag på Netto och hittade några canvasdukar, penslar och färg. Jag tänkte, varför inte, och när jag väl kom hem och började måla så var det som en ny värld öppnade sig, säger hon och skrattar.

Vi sitter i hennes ateljé. Det är en liten avdelning i hennes kök på Pilåkern. Där finns staffli, massor av färg och penslar och tidningar på golvet. Hon berättar om allt från spirituella upplevelser som en tidigare tidsperiod med tablettmissbruk. Det sistnämnda är hon dock ren från sedan länge men spirituella och andliga lyser. Inte minst på dukarna hon målar på. Det är färg. Mycket färg. Och det är svårt att ta till sig att hon är så ny på det där med att måla.
– Det är faktiskt inte konstigare än att jag lärde mig mycket teknik genom att kolla på Youtube. Jag gjorde som dom och plötsligt for allt jag hade inom mig upp på duken. Det var en mycket märklig upplevelse, säger hon och berättar om inspirationen hon får.
– Det är mycket i det andliga som jag får ur mig men även musik är något som hör till. Jag har allt från jazz till disko som pumpar ut ur högtalarna när jag målar. Det är en frihetskänsla som jag aldrig upplevt förr. Jag är helt enkelt överlycklig när jag målar.

På söndag är det alltså dags för hennes första riktiga utställning med vernissage och allt.
– Det är jättepirrigt bara att sitta och prata med dig som journalist. Men herre gud så svindlande det känns att jag ska ställa ut på ett galleri med andra konstnärer. Men det kommer säkert att bli bra, avslutar hon

Vernissagen på söndag är mellan klockan 13.00 och 18.00. Utställningen är öppen mellan den 2 december och den 16 december.

Susanne Wärn har nyligen börjat måla och har sin ateljé i sitt kök på Pilåkern.

 

ArtGallery PeterPlato Landskrona.

Pressmeddelande.

Konstutställning december 2018.

5 konstnärer ställer ut sin konst i ArtGallery PeterPlato.

Anne Nickels glasfusing och smide från Harlösa.

Sandra Nilsson tusch målning från Landskrona.

Susanne Wärn akryl målning från Landskrona.

Jenny Andersson akryl målning från Landskrona.

Niklas Lövgren foto från Landskrona.

Vernissage söndagen den 2 december mellan 13.00-18.00.

Utställningen är öppen mellan den 2 december till 16 december.

Öppettider se i galleriet.

i ArtGallery PeterPlato Kungsgatan 22 Landskrona.

pepokonst(att)gmail.com

www.pepo2012.se

Peter Plato.

Tele: 0708 401780

ArtGallery PeterPlato är ett galleri i Landskrona med inriktning att fånga okända Landskrona konstnärer att ställa ut sin konst i galleriet. Etablerade konstnärer kommer även att visas.

Mvh.

Peter Plato.

 

 

Akryl på duk. 46x55 cm. 4. SE MER UNDER FLIK Atelje Pe-Po.

ArtGallery PeterPlato Landskrona.

Pressmeddelande den 23 oktober 2018.

Höstsalong 2018.

35 konstelever ställer ut sin konst i ArtGallery PeterPlato.

Elin Lindes konstelever visar sin konst med höst tema

 ”Bild i Bild”.

Eleverna har fri tolkning att använda vilka motiv teknik och redskap. Alla målar på uppspänd duk i storlek 50x70 cm, liggande eller stående.

Skapa grundens lära, färgens skapande i äventyr.

Elin Lindes elever målar i glasoramas lokaler och i grupper från nybörjare till mer etablerade elever.

Vernissage lördagen den 3 november mellan 11.00-16.00.

I ArtGallery PeterPlato Kungsgatan 22 Landskrona.

pepokonst(att)gmail.com

www.pepo2012.se

Peter Plato.

Tele: 0708 401780

ArtGallery PeterPlato är ett galleri i Landskrona med inriktning att fånga okända Landskrona konstnärer att ställa ut sin konst i galleriet. Etablerade konstnärer kommer även att visas.

Mvh.

Peter Plato.

Gallerist ställer ut på bortaplan

Peter Plato ställer ut sin egen konst på Restaurang Fellini samtidigt som fem andra konstnärer ställer ut i hans galleri på Kungsgatan 22.

Peter Plato driver ett eget galleri på Kungsgatan 22 och i hans lokaler ställer fem konstnärer ut.
– Det är konst av Jenny Olsson, Tord Svensson, Carina Alfsdotter, Annika Janfjord och Birthe Kjell Lindh som hänger på Art Gallery Peter Plato till och med den 28 oktober. Och såklart har vi öppet under Kulturnatten, säger galleristen.

Det som gör Peter Plato speciell är att han själv också ställer ut konst under kulturnatten. Men inte i sitt eget galleri.
– Nej, jag ställer ut mina tavlor på Restaurang Fellini. Det ska bli mycket spännande att höra hur min konst tas emot, säger han. Konstnären vill dock inte beskriva sina verk i detalj.
– Jag vill inte säga så mycket. Jag signerar inte heller mina målningar. Jag vill att konsten ska tala helt för sig själv. Och därmed är det helt upp till betraktaren att tycka och tänka.

Förutom konst så bjuds det på skönsång på Fellini.
– Det blir musikunderhållning med unga duos från Sensus och Kulturskolan under kvällen. Alltså mycket kultur, utlovar Christine Holmberg, en av krögarna på restaurangen.

Mys hos Cecilia 

Utställning oktober 2018 på ArtGallery PeterPlato.
Lycka till alla konstnärer, amatörer och proffs.
Utställnings kontrakt 2019.
SÅLD.
SÅLD.
SÅLD.
SÅLD.
SÅLD.
Vernissage 4 augusti med fyra Landskrona konstnärer.
400 konst intresserad publik på plats denna dag.
4 augusti 2018.
Akryl, uppspänd duk. 46 x 55 cm. SÅLD:
SÅLD.
SÅLD.
Öppning och invigning av ArtGallery PeterPlato lördag 30 juni 2018.
Konstrundan på Ven 2018.
Välkomna till ArtGallery PeterPlato.
Dörren har öppnats för er alla.
Jag målar mycket men det är ett konstverk,
ArtGallery PeterPlato.

Ni alla är välkomna.
Peter.
Invigning av ArtGallery PeterPlato.
Öppettider.
Jag ser er alla på ett besök.
Lördagen den 30 juni öppnar jag mitt ArtGallery PeterPlato.
Akryl, Målad på uppspänd duk. 46 x 56 cm.
Akryl. Duk. 78x92 cm.
Konstrundan Ven 10 till 13 maj 2018.
Välkommen till Vens konstrunda 2018.
Jag ställer ut i Bäckvikens hamn, se bilder.
Torsdag 10 maj till söndag den 13 maj.
Mellan 10,30 till 16,30.
Akryl. Målad på uppspänd duk. 120 x 150 cm
Konstrundan 2018 i Galleri glasorama Stora Norregatan 26
Landskrona.
Långfredag Påskafton Påskdagen
mellan 12,00 till 16,00.
Den tredje påsk utställningen konstrundan på Romelegården Dörröd Veberöd. 30 mars till den 8 april 2018.
Konstrundan till påsk 30 mars till den 2 april 2018.
Borregården Borrby.
Jag ställer ut min konst på fyra ställen i påsk.
A) Landskrona Stadsbibliotek från den 26 mars till och med den 30 april.
B) Galleri glasorama i Landskrona den 30 mars till och med den 1 april.
Jag kommer att vara på plats här på glasorama.
C) Konst på Borregården i Borrby
genom Svenska Konstnärsförbundet.
Den 30 mars till och med den 2 april.
Jag är på plats den 2 april.
D) Romele Konsthall Romelegården i Dörröd.
”Vårsalong 2018”, den 30 mars till och med den 8 april.
God tur på Konstrundan 2018.
Peter Plato.
Akryl. Duk. 30x30 cm.
Se under flik Konst 30x30.
Akryl. Duk. 30x30 cm.

Jag älskar att måla, söka sig in i tankar och drömmar i fantasi en värld av skapande.

Jag gillar att ställa ut mina verk för betraktarens ögon, att i din fantasi få er att se det du ser,

att du skapar i ditt sinne.

Brasilien utställningen ligger i en framtid jag ser.

Mitt skapande vill jag visa där du ni finns, jag vill ge er det jag skapar.

I mars april visar jag min konst på fyra platser i min stad Landskrona i Skåne ja i mitt Sverige.

Varm hälsning från Peter.

Akryl. Målad på uppspänd linneduk. 46x55 cm. 2017.
Akryl målad på duk. 30x30 cm. 2018.
Akryl målad på duk. 30x30 cm. 2018. Se fler under flik 30x30.
Akryl. Målad på duk. 60x60 cm. 2018.
av kärlek i drömmar.....
Målad med akryl och vinyl på uppspänd duk 38x46 cm. 2018.
Äventyr i drömmar. Akryl. Duk. 73x92 cm. 2018.
Målad på duk. Akryl. 30x30 cm. 2018. Fler bilder på flik 30x30.
saudades de voce, T M.
Galleri glasorama, Stora Norregatan 26 Landskrona. År 2017.
Vernissage besökare....

 

Vernissage Lördagen 18 november och utställning t.o.m. Söndagen 3 december.

Under vernissagen och sista utställningsdagen blir det Bar.

Ven konstnären Monika Nordengren och Landskrona konstnären Peter Plato.           Hälsar er alla välkomna.

 

Plats; Galleri glasorama, Stora Norregatan 26 Landskrona.

 

Öppet vernissagedagen Lördag 18 november mellan klockan 11.00 till 14.00.

Akryl vinyl. Uppspänd duk 3D. 30x30.
Målad på uppspänd linneduk. Akryl. 73x92 cm. 2017.
Öppen Internationell Jury Bedömd Höstsalong. 14 oktober till 13 december 2017. Galleri Hultman Tranarpsvägen 81 Åstorp.
Målad på uppspänd linneduk. Akryl vinyl. 60 x 73 cm. År 2017.
Målad på uppspänd duk. Akryl. 73 x 92 cm. År 2017.
Målad på uppspänd linneduk. Akryl vinyl. 60 x 73 cm. År 2017.
Målad på uppspänd linneduk. Akryl vinyl. 73 x 60 cm. År 2017. SÅLD.
Målad på uppspänd linneduk. Akryl vinyl. 60 x 73 cm. År 2017.
Målad med akryl och vinyl. 50 x 70 cm. År 2017.

Sina fingrar får en ljuv känsla av en beröring.

Känna vindars smekning.

Som formar vindens ilningar till rysning längs din hand

till kärlek, till njutning.

Njutning i vad du ser och känner i drömmen.

Fingrarnas hand i sökande.

En hand dina fingrars sökande i regnbågens färger av drömmar.

Målad med akryl vinyl. 50 x 70 cm. År 2017.
Målad på papper. Akryl. 50 x 70 cm. År 2017.
Målad på uppspänd linneduk. Akryl vinyl. 60 x 73 cm. År 2017.
Målad på uppspänd linneduk. Akryl vinyl. 60 x 73 cm. År 2017.
Målad på uppspänd linneduk. Akryl vinyl. 60 x 73 cm. År 2017.
en utav två jag gillar. se vidare på galleri Pe-Po.
Målad på uppspänd duk. Akryl vinyl. 46 x 55cm. År 2017.
Målad på uppspänd duk. Akryl. 80 x 100 cm. År 2017.
Målad på uppspänd duk. Akryl. 80 x 100 cm. År 2017,
Målad på papper. Akryl. 50 x 70 cm. År 2017.
Målad på papper. Akryl vinyl. 50 x 70 cm. År 2017.
Målad på papper. Akryl. 50 x 70 cm. År 2017.
Målad på papper. Akryl. 50 x 70 cm. År 2017.
Målad på papper. Akryl vinyl. 50 x 70 cm. År 2017. SÅLD.
Målad på papper. Akryl. 40 x 50 cm. År 2017.
Målad på papper. Akryl. 50 x 70 cm. År 2017. SÅLD.
Målad på duk med akryl oljekrita, pensel svamp. 125 x 185 cm. År 2017.
Akryl oljekrita pensel 8 mm, svamp. Målad på duk. 103 x 140 cm. år 2017.
Acryl och oljekrita, pensel svamp är redskapen. Storlek 100 x 125 cm på duk. 2016 2017.
Akryl - Vinyl. 65 x 105 cm. Målat på duk. 2017.
Galleri pepo2012

Min första utställning början av 1970 talet.

Landskrona Posten.

Landskrona Posten 1970.

Låta penseln drag få bjuda mig ut i en värld av en fantasi i drömmar.

Låta handen dras in i en virvel av färger ljus och mörker av linjer som cirklar ett virrvarr av en känsla av få gå in i ett ljus och himmelsk mörker, känsla av att leta sig in i värld av äventyr.

Hjärna hjärta händer som bara låter dig sväva ut i något du i din vildaste värld av färger du inte tror existerade, men i dina drömmar och tankar låta dina händer forma.

Dina drömmar.

Dina tankar.

Dina händer.

Fantasi av att våga.

Mina ögonlock känns som John Blund slog släggan mig långt in i mörker.

Övertalade John om en fortsättning och så blev det.

Upplever känsla av en inre lycka.

Sista penseldraget blir något mycket mer.

Jag har fått uppleva drömmar solar natten sökande fantasi uppgång, sol gräns skymning gryning, jag har fått vandrat i drömmars värld.

En värld i drömmar.

Drömmar jag fått känna.

En upplevelse jag vill dela med er.

Galleri PePo.
älska.......
Atelje PePo.
lugnet. SÅLD.
Med vänlig hälsning
Pepo.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Björn Wiklund | Svar 09.01.2019 08.45

Hej!
Fin sida, bra konst. Kul att se många lokala konstnärer.
Ska titta in så fort jag får tillfälle.
Kanske själv kan få hänga nån gång.

Christine Anderberg | Svar 28.09.2018 16.32

Hej Peter, Christine Fellini här. Har Du någon bild jag kan få använda när jag skriver på Facebook? Maila den gärna till
info@fellinilandskrona.se

/Christine

Atelier Olsson | Svar 07.03.2018 22.45

Hej Peter. Tak for kigget på din hjemmeside, dejlige og skønne værker du arbejder med. Vi tales ved. Hilsen Kurt Olsson Atelier Olsson i Aalborg

Stefhan Ekström | Svar 30.04.2013 17.27

Hej Peter, Vilken Trädgård samt vilken fin Webbsida. Hur dax Är Poolen Öppen !!!! Önskar en Trevlig Valborg... Stefhan

Anne Nemeth | Svar 15.04.2013 12.09

Helt underbara bilder på en trädgård full av lugn och harmoni .

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

03.02 | 15:37

Pensions dag 🙈

...
03.02 | 15:35

När jag läser om din kommande pesionärs dag, så ser jag framemot min egen.
Fint skrivet Peter 🌷

...
09.01 | 08:45

Hej!
Fin sida, bra konst. Kul att se många lokala konstnärer.
Ska titta in så fort jag får tillfälle.
Kanske själv kan få hänga nån gång.

...
28.09 | 16:32

Hej Peter, Christine Fellini här. Har Du någon bild jag kan få använda när jag skriver på Facebook? Maila den gärna till
info@fellinilandskrona.se

/Christine

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS